Vajadzīgā lietas.
100 g tumšās šokolādes
75 g saldā krējuma
1 ēdamk. citrona sulas
2 ēdamk. mandeļu vai kāda cita liķiera vai brendija
50 g žāvētu plūmju
50 g žāvētu aprikožu
50 g rozīņu
5o g riekstu
5o g apgrauzdētu mandeļu skaidiņu
Recepte.
1. Saldo krējumu uzkarsē, tajā iemaisa gabaliņos sasmalcinātu šokolādi.
2. Pievieno alkoholu.
3. Piespiež citrona sulu.
4. Žāvētos augļus un riekstus sasmalcina.
6. Pievieno saputotajai masai.
7. Izklātu foliju nober ar mandeļu skaidiņām, virsū liek šokolādes, augļu un riekstu masu, veidojotdesu. Ietin folijā tā, lai desa apviļātos mandeļu skaidiņās. Noliek vēsumā.
Mandeļu skaidiņu vietā desu var apviļāt citos sadrupinātos riekstos vai sezama sēkliņās. Arī žāvētos augļus var izvēlēties pēc savas patikas.